Contact opnemen?

Han Bijleveld

Han Bijleveld

Wat mij erg geholpen heeft: Jouw coaching, bestond uit verschillende zaken, ik noem ze in (beetje) willekeurige volgorde!

  • Je bood perspectief, door me ertoe te bewegen buiten mijn inmiddels zelf gecreëerde koker te kijken: Ik voel dat ik nu beter de grote lijn kan vasthouden en niet meteen in alle aas bijt.
  • En je versterkte mijn zelfwaardering door aan te geven dat ik met mijn talenten prima terecht zou kunnen in andere bedrijfstakken ook, als ik daarvoor koos. Ook met mijn leeftijd. En ik ben dus gaan googelen.
  • Volgens mij wist je heel goed waar je het over had, qua proces dat ik doormaakte. Dat je af en toe iets vertelde over je eigen ervaringen heb ik erg gewaardeerd: erkenning en herkenning versterkten mij.
  • Je lef om gelijkwaardig te willen zijn zijn : want je gaf wel degelijk af en toe een inkijkje in je eigen denkwereld: dat is jezelf kwetsbaar op durven stellen: kan alleen vanuit kracht!
  • Story telling: even een soortgelijk verhaal vanuit een andere context helpt te vergelijken en de relativiteit van de jeugdzorg te herkennen.
  • Je humor: gewoon even lachen om alle toestanden inclusief mijn eigen denkhoofd werkte opluchtend en positief ontregelend; we hadden zeker een click! Je manier van uitvergroten sluit goed aan bij mijn Rotterdamse  eigen manier van relativeren.
  • En af en toe even reality-check door even te vragen of ik mezelf wel serieus nam, en mijn omgeving meenam in mijn gedoe. Stevig erin, maar niet vervelend, integendeel: nodig en goed!
  • Zelfs op het eind nam je niet alles wat ik zei aan voor zoete koek: bv of de keuze om door te gaan als manager bij Youké, terwijl je me een "leuk leven" gunt: die blijft nog wel even nazoemen hoor!

Wat het goede is, dat ik nu redelijk goed weet waar ik aan begin, niet heel erg goed, want het is een heel ongewisse omgeving met die gemeenten enzo en het mezelf nog steeds niet gemakkelijk maak. Maar met al het bovenstaande in mijn achterzak zit ik er toch veel bij ontspannen bij: ik heb nl een escape mogelijkheid; as het niet gaat, kan ik voor mijn gevoel nog steeds iets anders beslissen. Inmiddels heb ik door deze interne kalmte diverse dingen voor elkaar gekregen, zoals extra uren, diverse hoofden aangesteld, aandacht voor verdeling gedragsdeskundigen. En last but not least en een ontroerend afscheid van de medewerkers van De Zevenster, die als organisatorische eenheid ophoudt te bestaan. Met een brok in mijn keel kon ik nu echter de medewerkers stimuleren door te gaan en al het goede dat ze qua inzet en sfeer uitstralen mee moeten nemen naar de nieuwe clusters, omdat het ertoe doet; ik zou dat een half jaar geleden anders en minder goed hebben kunnen overbrengen.

Bron: Regeeraccoord 2017

En ja: ik neem mezelf mee, heb de neiging overal op te duiken en zelf te gaan zitten uitvoeren; maar iig een stuk minder dan voorheen; en ik kan weer goed ontspannen na inspanning.

Mijn motto is nu dus (gejat): work hard, play hard, rest hard!

Beste Bert nogmaals mijn grote dank voor je prettige en professionele opstelling waar ik heel goed mee overweg kon. Indien nodig zoek ik je graag weer op.

Contact opnemen?

MfN registermediator NOBCO EMCC