Contact opnemen?

 Af die hoofddoek!

Af die hoofddoek!

Mag een wergever dit eisen? Ja! zegt het Europees Hof van Justitie. Religieuze, filosofische en of politieke uitingen op de werkvloer mogen worden verboden door de werkgever. Met deze uitspraak van de hoogste Europese rechtbank kwam er een eind aan twee langslepende rechtszaken van moslima’s die hun werkgever hadden aangeklaagd omdat ze geen hoofddoek mochten dragen op de werkvloer.


Bedrijfsreglement

Dit vonnis geeft werkgevers geen vrijbrief om iedereen met een hoofddoek te ontslaan. Werkgevers moeten dit expliciet opnemen in het bedrijfsreglement. Het moet dan gaan om alle religieuze en politieke uitingen en niet om één specifieke religie in het bijzonder. Als werknemers zich vervolgens niet aan de bedrijfsregels houden dan mogen zij worden ontslagen.

Discriminatie

Het is de vraag of er sprake is van discriminatie als mensen voor hun religieuze uitingen worden ontslagen. Volgens de hoogste Europese rechtbank is een intern reglement dat werkgevers opstellen geen directe discriminatie. Werkgevers mogen van hun werknemers eisen dat ze neutraal op hun werk verschijnen, maar vooral wanneer dit gewenst is in het contact met klanten.

De rechters in alle EU-landen moeten nu rekening houden met de interpretatie van het Europese hof. Als u meer wilt weten over het vonnis van het Europees Hof van Justitie dan kunt u hier meer informatie vinden

Contact opnemen?

MfN registermediator NOBCO EMCC